Васил Самарски: Ще назнача хора с увреждания да работят в Общината за пълноценния живот на всички граждани с увреждания

Васил Самарски:  Ще назнача хора с увреждания да работят в Общината за пълноценния живот на всички граждани с увреждания Лоши условия, тясно помещение, липса на отношение отстрана на кмета на общината; в същото време – много инициативи и активна работа по проекти  – това стана ясно по време на срещата на кандидата за кмет Васил Самарски с ръководството и актива на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” – Казанлък, които споделиха своите идеи за съвместна работа в тази посока.
Хората с увреждания са един от приоритетите на Васил Самарски в неговата програма за управление на общината през следващите 4 години.  „Аз ви гарантирам, че ще имате моята пълна подкрепа, като самите вие ще определяте правилните решения.”, каза Самарски и допълни, че ако бъде избран за кмет, ще упълномощи хора с увреждания да работят в тази сфера, тъй като те най-добре знаят изискванията и стандартите за изграждане на достъпна среда, за снабдяване с оборудване, за социална и здравна защита.
На срещата присъстваха и представители на Съюза на хората с увреден слух и на Българския червен кръст в Казанлък, които също поставиха пред кандидата за кмет своите проблеми, свързани основно с липсата на отношение и разбиране и с липсата на база.
„Социалната политика на Общината не трябва да се формализира, а наистина да се помага на хората в нужда”  - заключиха участниците в срещата и не скриха: „Много се радваме, че в лицето на г-н Васил Самарски някой активно започва да мисли за хората с увреждания и техния пълноценен живот.”

Васил Самарски:  Ще назнача хора с увреждания да работят в Общината за пълноценния живот на всички граждани с увреждания

Васил Самарски: Ще надграждам и няма да се оправдавам с нищо

Близо час и половина кандидатът за кмет на Казанлък с №8 в интегралната бюлетина Васил Самарски разговаря с жители от казанлъшкия квартал „Васил Левски”. С аплодисменти и вяра, че тъкмо той ще бъде следващия кмет на Казанлък, жителите на квартала изслушаха Васил Самарски с конкретните виждания как трябва Община Казанлък да работи и инвестира в един от най-големите квартали в града, в който са съчетани до крайност проблемите с разбитите пътища, постоянното спиране на вода, заради остарелите водопроводи, липсата на осветление в голяма част по улиците в квартала. Да решим тези проблеми, предложи Васил Самарски, заставайки пред хората, искайки тяхното доверие на изборите, но и показвайки им как точно трябва да се решат тези проблеми. Самарски, обяви категорично, че е в правомощията на кмета да се реши и дългогодишния проблем с почти разрушената бивша детска градина №5 в квартала, която е опасна за децата. Тази градина е символ на това, как през последните 8 години се разпродаваше общинско имущество в Казанлък изградено предимно от хората които сега са пенсионери, тези които са изградили България. Това трябва да спре, категоричен бе Самарски. Голяма част от младежите присъстващи на срещата, поискаха от Васил Самарски автографи. Виждането за младите в квартала е да се поддържат и доизградят спортни и детски площадки, коментира кандидатът за кмет.

 „За да промениш една община, едно място трябва да имаш преките впечатления, какво искат хората”, обяви Васил Самарски по-късно и  на срещата си с хора от Овощник. „Това е причината да се срещам с хората очи в очи, да познавам проблемите и да имам решенията за тях. Затова ще бъда кмет от първия ден, в който бъда избран, а няма да се уча тепърва.”
Васил Самарски и кандидати за общински съветници с №8 в интергралната бюлетина проведоха срещи с екипа на училището в Овощник, както и с млади хора, които искат да спортуват в населеното място

Младежи връчиха карта с проблемни места в Казанлък на кандидата за кмет Васил Самарски

Млади хора от Казанлък влязоха в предизборния щаб на кандидата за кмет Васил Самарски и връчиха изработена от тях карта на града. На нея бяха изброени работещите и неработещи чешми в града, обществените тоалетни, които функционират или не, детски площадки в окаяно състояние и предложения къде е нужно да има такива. Впечатление прави и че цели квартали нямат нито детски площадки, нито обществени чешми.
Подробният анализ впечатли кандидата за кмет Васил Самарски, който пое твърд ангажимент да работи в тази насока.
Възлагателни писма, за конкретни дейности и проблеми, всички граждани на Казанлък, могат да подават в щаба на Васил Самарски на ул. „Искра”7 или в подвижните щабове на Васил Самарски в общината.

<< 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 >>