Васил Самарски. Поклон!

Разделяме се с Васил Самарски. Коварният вирус отне Васил. Човек, който копнееше за всеки миг от живота. Обичаше всичко ново. Стъпваше там, където другите все още гледаха. Обичаше Казанлък.

Един от първите в града, започнал собствен бизнес в зората на демокрацията. Основател на „Танатос“, радио „Вис виталис“, Телевизия „ПрессТВ“ и Медийна група „Вис виталис“. Дългогодишен председател на читалище „Искра“, член на управителния съвет на АБРО. Председател на общинския съвет на Казанлък с активна работа и в политиката.  Движеща сила в стотици регионални, национални и международни проекти.  Биографията на Васил Самарски е дълга и позната.

Дните му, обаче, не стигнаха за всичко онова, което плануваше да осъществи.

А неговото символ верую бе „Свободата“. Така управляваше своя бизнес. Така работеше до сетния си дъх. Свободната воля бе и причината за многото приятели на Васил Самарски.  

Васил си отиде от този свят, но ние не се разделяме с него.  Поклон! В сърцата ни голяма част е винаги запазена за теб.

Екип медийна група „Вис виталис“

20 май 2021

 

'''

Областен съвет на БСП-Стара Загора: Скърбим за скъп другар!

Напусна ни  политик и човек с обаяние, характер, енергия, идеи,  решителност и възторг.  Васил Самарски завинаги ще остане в сърцата на своите другари, приятели и  съмишленици. Член на  Областния съвет на БСП-Стара Загора от 2003г. и негов ръководител  в периода от  2013г. до 2016г.,  защитавайки активно и безрезервно цели, политики,  програми, стратегии и кампании. Водещ за него бе принципът на диалога и дискусията.

С невероятно вдъхновение, инициативност и професионализъм организираше събития, с които остави трайни следи не само в партията, а и сред обществеността, най-важното за него беше да открива нови последователи. И винаги успяваше с невероятната си харизма да увлича младите.

Изключителен организатор и вдъхновител на лявата идея.

Винаги будеше възхищение  когато ревностно отстояваше  справедливост и гражданска позиция, когато представяше  необходими  проекти и  безупречни решения,  критични оценки и болезнени анализи и от трибуната на Общински съвет-Казанлък като негов председател (2005г. – 2011г.),  и като ръководител на група съветници на БСП до 2015г.  Остави незабравима диря в местното самоуправление в България.

Загубихме един човек, изцяло отдаден на обществени каузи, на комуникациите, на любовта си към културата и изкуството.

СВЕТЛА ЩЕ Е НЕГОВАТА ПАМЕТ ВИНАГИ!

ДЪЛБОК ПОКЛОН!

СБОГОМ, ДРУГАРЮ САМАРСКИ!

Съболезнователна книга е отворена в Областния съвет на БСП в гр.Стара Загора за изразяване на съболезнования.

Поклонението ще се извърши в 11 часа на 22 май 2021г. в Читалище „Искра“ в Казанлък, опелото ще бъде в 13 ч. в храм „Свети Йоан Предтеча“ (зад пощата в Казанлък).

За Васил Самарски ще тъгуваме дълго!

'''

БСП-Стара Загора: Ще помним Васил Самарски като пример и новатор

Васил Самарски си отиде нелепо и толкова рано. Скърбим с близките му, приятелите му и другарите му.

Васил посвети живота си на БСП, на идеите на социализма и добруването на хората, на родния си Казанлък и на Старозагорската партийна организация.

Ще го помним като личност с богата култура, отдаден на изкуството, на читалището и театъра, енергичен, борбен, новатор, увличащ с идеи и пример.

ПОКЛОН ПРЕД ВАСИЛ САМАРСКИ!

Общински съвет на БСП – Стара Загора