Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

С  подписката  показваме на правителството, че българския народ са хора мислещи, знаещи и че не приемат подобно задкулисие

„Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20-30 години и около нея  да се обединим всички политически сили и да я следваме”, това заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора. Според него в сектор „Енергетика” не трябва да се действа „на парче”, хората са изключително притеснени, заради неяснотите и липсата на секторна политика.

„Нужна е стратегия в дългосрочен план с оглед бъдещите инвестиционни намерения в „Мини Марица-изток”, хората настояват да знаят за цената на въглищата, какво се случва с новите багери, вижда се, че управляващите са доста активни единствено  в назначенията, хубаво е да се чуе отчет колко хора са назначени за една година в „Мини Марица-изток”, за да се знае, че този комплекс не се ползва  само от социална гледна точка преди избори.”, подчерта бившият енергиен министър. По думите му комплексът трябва  да е в изключително добро здраве, да има добра рентабилност, хората да получават редовно своите заплати, да не се притесняват, да имат нужните пари за  ремонтни и инвестиционни дейности.

12 март 2018г.

Сделката с ЧЕЗ е все едно местната гумаджийница да купи БМВ

Сделката с ЧЕЗ е все едно местната гумаджийница да купи БМВ

Над 700 казанлъчани  са  против сделката за ЧЕЗ България

Над 700 граждани се подписаха днес в Казанлък в подписката за разваляне на сделката за ЧЕЗ България, стартирала първа в Града на розите. Жителите на Казанлък се включиха в националната  гражданска инициатива с искането  държавата да отмени сделката.

„Кажете ни какво остава скрито за нас, ту има документи – ту  няма, говори се за арбитраж, за претенции срещу държавата ни,  всичко това  ще тежи на нас, българите, затова сме тук, за да кажем „стига”, с тези думи множество граждани посрещнаха зам.-председателя на ПГ „БСП за България” Драгомир Стойнев и депутатите Донка Симеонова и Георги Гьоков на една от централните казанлъшки улици.

„Тази сделка е пример на едно голямо задкулисие, явно е, че този който вземе тази сделка ще работи против държавата и ще свидетелства за чешката компания на големия арбитраж, който ЧЕЗ водят. Това показва, че държавата просто липсва и ние искаме народът да се събуди. Тази сделка трябва да бъде отменена и държавата отново и изцяло да си върне контрола  без да има други акционери върху електроразпределителното дружество”,  каза Стойнев. Според него все едно местната гумаджийница да купи БМВ, случаят е аналогичен – една малка фирма, без история, никой не я знае и изведнъж купува едно от големите енергийни предприятия в страната.

„Затова ние искаме да застанем заедно, да покажем че има държава, има народ, който не може повече да търпи подобни своеволия на управляващите, които зад  гърба на българските граждани правят далавери, да се подпишем и да кажем НЕ!”, категорични са народните представители. Те благодариха на гражданите, на младите, на общинските съветници  на левицата и на социалистите  за инициативността и активността им. По думите на депутати и граждани държавата може да бъде добър стопанин, но лошото е, когато се обвързва с мафията - „Да спрем паралелната държава, като будни български граждани, които искаме да има справедливост”. „Тази подписка става мащабна в цялата страна, защото, ако днес е ЧЕЗ, утре може да бъде EVN, след това Е.ОН, и това е част от държавната ни сигурност”, категорични са  депутатите.

Братя Даскалови

Над 150 членове и симпатизанти на БСП в Братя Даскалови се срещнаха със зам.-председателя на Парламентарната група на “БСП за България” Драгомир Стойнев по повод сделката с ЧЕЗ. Хората изразиха възмущението си и обявиха, че са събрали над 600 подписа, само в първия ден, против непрозрачната сделка и искат нейната отмяна.

„ЧЕЗ трябва да бъде изцяло под контрола на държавата. Или държавата влиза сама, без партньор, или въобще не влиза. Тук не говорим за национализация, а държавата, изцяло на пазарен принцип, да се съревновава и да придобие дадено ЕРП“, това заяви пред братядаскаловски и чирпански граждани Драгомир Стойнев, които са убедени, че сделката трябва да се стопира.

Опан

Всички организации на БСП в община Опан се включиха в подписката срещу сделката с ЧЕЗ. В инициативата взеха участие и народният представител от ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев и областният председател Румяна Динева.

Стара Загора

Подписка на БСП започна и в Стара Загора с искане държавата да отмени сделката за ЧЕЗ. Стартът й беше даден на 9 март в центъра на областния град на пресечката на бул. „Руски” с ул. „Цар Симеон Велики” (до универсалния магазин), където е позициониран един от пунктовете на националната гражданска инициатива. В неделния ден депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков отговаряха на въпросите на гражданите, дошли да се подпишат. Хората са категорични, че Борисов трябва да се извини на българския народ.
„В по-унизително положение не сме били, трябва да браним интереса на българските граждани. В цялата страна сме обединени да отвоюваме България от паралелната държава”, заявиха Стойнев и Гьоков. Старозагорци са наясно, че след сделката с ЧЕЗ, с която България е вкарана в международен скандал, вече никой не си прави илюзия, че зад Гинка от Пазарджик стои Борисов.

Гълъбово

Подписи за отмяна на сделката с „ЧЕЗ България” събират гълъбовските социалисти в центъра на града. Подписката, национална инициатива на БСП, продължава и в цялата област през следващите дни. Да подкрепи кампанията там беше  Драгомир Стойнев. 

10 март 2018

 

В Казанлък стартира подписката срещу сделката ЧЕЗ България

В  Казанлък стартира подписката  срещу сделката ЧЕЗ България

В  Казанлък стартира подписката  на „Национална гражданска инициатива държавата да отмени сделката ЧЕЗ България”. Местата, където гражданите ще имат възможност да вземат участие в подписката от утре – 9 март, са:

от 09:00 ч. до 17:30 ч., на входа до Кооперативния пазар;
от 10:00 ч. до 18:00 ч., на ул. „Искра” №1, до чешмичката (до входа за „Градини”).
Целта на подписката, подета от БСП,  е отменяне на сделката за ЧЕЗ България, започване на процедура отначало, кандидатстване от страна на българската държава наравно с други купувачи за закупуване активите на ЧЕЗ-България.

От 9 до 12 март народни представители на „БСП за България” ще се срещат с гражданите от област Стара Загора по политиката и действията на левицата  за защитата им от дейността на монополите.

8 март 2018

<< 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 >>