Бурни аплодисменти за „Годеж” в Читалище „Искра”

Младите театрали от Студията на Мая Стоянова очароваха казанлъшката публика с изпълнението си  на премиерата на спектакъла „Годеж” на Сърбислав Минкович. С много шеговита атмосфера с балканска духова музика, много закачки и настроение, бе изпълнен спектакълът. Постановката е дело на ръководителя на Студията Мая Стоянова. Пред препълнената зала на Читалище „Искра” възпитаниците на Мая Стоянова показаха своя талант и актьорско майсторство.  

В забравено от Бога село две семейства се готвят за годежа на бъдещите младоженци Зоран и Милена. Момчето има стар дядо, момичето – баба. Развръзката е щастлива, но по пътя към нея героите минават през много премеждия. Спектакълът разказва за взаимовръзките в семействата, за отношенията между сватовете и класическата нагласа на свекърва към снаха. Пиперливият  сръбски хумор и  закачките създадоха невероятно настроение в читалищната зала.

 „С гордост бихме искали да благодарим на всички вас, които присъствахте тази вечер в залата на НЧ “Искра -1860” по случай премиерата на спектакъла “Годеж”. Напълнихте както залата, така и очите ни със сълзи от радост! Изправилите се на крака зрители и техните аплодисменти бяха най-голямото признание за нашия труд. Благодарим ви, че ви има!”, написа Театралната студия във Фейсбук.

22 март 2019